Συνταγές
Πολύ αρωματική και πολύ γευστική καρυδόπιτα.. Εύκολη συνταγή με εγγυημένο αποτέλεσμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά
1 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1φλ. σπορέλαιο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 μπείκιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
Λιγο γαρύφαλλο σκόνη
6 αυγά
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
2 φ. νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάτε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζετε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα.
Ανακάτεψετε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτετα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια.
Χτύπησετε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλετε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψηστε στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφηστε το στην άκρη.
Σιροπιάζετε με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.