Συνταγές
Πολύ αγαπημένα και πολύ όμορφα φτιαγμένα τουλουμπάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Koulouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για το σιρόπι
400 γραμμάρια νερό, 600 γραμμάρια ζάχαρη, χυμό από μισό λεμόνι ,1 στικ κανέλας, και 2 κουταλιές της σούπας μέλι για τη ζύμη, 320 γραμμάρια νερό ,10 γραμμάρια ζάχαρη ,μία πρέζα αλάτι, 50 γραμμάρια σπορέλαιο, 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό, 4 αυγά ,και μία βανίλια έχουμε ήδη κάνει το σιρόπι να είναι παγωμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό ρίχνοντας το αλάτι το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το αλεύρι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μάζα μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει και σιγά-σιγά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια θα γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη και θα βάλουμε τη μισή σε ένα κορνέ με μεγάλες μύτες
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά πιέζοντας το κορνέ και κόβοντας 5εκατοστα, ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις χρυσαφισουν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε στο σιρόπι κατευθείαν τα αφήνουμε για 10 δεύτερα και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι το τοποθετούμε μετά σε πιατέλα Καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Koulouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.