Συνταγές
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (500γρ)
-1 1/2 κούπα ζάχαρη (350γρ)
-1/2κτγ μαστίχα
-1κτγ μαχλέπι τριμμένο
-1κτγ baking powder
-1κτγ σόδα
-300ml γάλα
για το σιρόπι
-2 κούπες ζάχαρη (500γρ)
-2 1/2 κούπες νερό (600γρ)
-1 λεμόνι το ξύσμα του
για την κρέμα
-2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια (86γρ)
-1/2 κούπα ζάχαρη (80γρ)
-1300ml γάλα φρέσκο
-κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα θα βάλουμε τη ζάχαρι, το νερό και το ξύσμα από το λεμόνι. Θα βάλουμε την κατσαρόλα στην κουζίνα να βράσει το νερό τόσο ώστε να λιώσει η ζάχαρι.
Κατόπιν θα χτυπήσουμε τη μαστίχα στο multi, προσθέτοντας και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρι.
Στη συνέχεια θα φτιάξουμε το γλυκό. Σε ένα μπώλ θα ρίξουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρι, την μαστίχα που την έχουμε χτυπήσει στο multi, το μαχλέπι και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στο ποτήρι με το γάλα, αδειάζουμε τη σόδα, ανακατεύουμε για λίγο να λιώσει η σόδα και το αδειάζουμε στο μπωλ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μίγμα γίνει ομοιόμορφο.
Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 32 έως 35 εκατοστών και το βουτυρώνουμε καλά. Θα ρίξουμε το μίγμα από το μπώλ, θα το απλώσουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν θα κουνήσουμε το ταψί με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψί.
Θα βάλουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα στον αέρα.
Βγάζουμε μετά από την μισή αυτή ώρα ψησίματος το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστό θα ρίξουμε αργά το σιρόπι με μία κουτάλα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Θα αφήσουμε το γλυκό να κρυώσει καλά για να ρίξουμε στη συνέχεια την κρέμα.
Για να φτιάξουμε την κρέμα, θα βάλουμε σε ένα κατσαρολάκι το ένα λίτρο γάλα και θα το αφήσουμε να πάρει βράση. Σε ένα άλλο μπωλ θα ρίξουμε τα 300 γρ. από το γάλα, τις κρέμες βανίλια και τη ζάχαρι. Θα ανακατέψουμε καλά με τον αναδευτήρα έως ότου λιώσει η ζάχαρι και οι βανίλιες.
Οταν το γάλα πάρει βράση, θα βγάλουμε το κατσαρολάκι από την κουζίνα και αδειάζουμε σε αυτό, το μπωλ με τις βανίλιες, ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην κουζίνα σε μεσαία φωτιά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πάρει βράση, οπότε και βγάζουμε πάλι την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε την κρέμα επάνω στο γλυκό απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Θα το αφήσουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μπορείτε κατόπιν να το σερβίρετε προσθέτοντας λίγη κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor