Συνταγές
Πιο πορτοκαλένιο και βελούδινο κέικ δεν υπάρχει – μπορεί να γίνει από τις ωραιότερες βασιλόπιτες
Νόστιμη συνταγή από ” Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C βαθμους στον αέρα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Προσθέτουμε το βουτύρο λιωμένο, τις βανίλιες και χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ ενώ σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ σε οτι σχήμα θέλουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 20′ λεπτά στους 180’C βαθμούς.Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160′ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30′ λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε να κάνουμε βασιλόπιτα προσθέτουμε 1 φλ. ελληνικού καφέ αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρδισμενα με τη φλούδα.
Και φυσικά μην ξεχνάτε το φλουρί
Νόστιμη συνταγή από ” Helena’s Greek cooking”
Αν σου άρεσε η συνταγή δες παρακάτω άλλη μία για φανταστικό κέικ , αφράτο και λαχταριστό για το απογευματινό μας καφεδάκο!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Βούτυρο ( εγώ χρησιμοποιώ πάντα φαστ)
4 μεγάλα αυγά
1 νεροποτηρο ζάχαρη
1 νεροποτηρο γάλα
2 βανίλιες
1 φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε για αρκετή ώρα ζάχαρη και βούτυρο μέχρι να.ασπρισουν σαν κρέμα. Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, βανίλιες, γάλα αλεύρι και τέλος ριχνουμε τρούφα 1 σακουλάκι.
Βούτυρο αλευρωνουμε μία φόρμα και ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα στους 180 για 1 ώρα ακριβώς.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.