Γλυκα
Πιο γευστικό χαλβά σιμιγδαλένιο δεν θα βρείτε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Καταπληκτικό, δεν υπάρχουν λόγια για το το περιγράψεις, πόσο εύκολο και γευστικό το αποτέελσμα για χαλβά σιμιγδαλένιο θα έχετε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγες της Μαριας
Υλικά
σιμιγδάλι χοντρό 500 γρ.
μισό νεροπότηρο σπορέλαιο
προαιρετικά 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
προαιρετικά μισή κούπα σταφίδες
προαιρετικά μισή κούπα κρανμπερι
για το σιρόπι
3 νεροπότηρα ζάχαρη
5,5 νεροπότηρα νερό
προαιρετικά ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aρχίζουμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρι και το νερό σε μία κατσαρόλα να βράσει ανακατεύοντας.
Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς να καβουρδιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε τα κράνμπερι και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε με μία κουτάλα το σιρόπι σταδιακά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα, οπότε ο χαλβάς είναι έτοιμος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προαιρετικά και ξύσμα από πορτοκάλι.
Ρίχνουμε τον χαλβά σε μία φόρμα, τον στρώνουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφαιρούμε την φόρμα ανάποδα σε μία πιατέλα και η συνταγή έχει ολοκληρωθεί.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να το φτιάξουν. Για περισσότερες συνταγές με χαλβά σιμιγδαλένιο, πατήστε ΕΔΩ .
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγες της Μαριας