Συνταγές
Πετυχημένα και νόστιμα σάντουιτς με τη ζύμη, μαργαρίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
225 γρ.χλιαρο νερό ( μέχρι 40 β.)
15 γρ. ζάχαρη
8 γρ μαγιά
7,5 γρ.αλατι
25 γρ.ελαιολαδο
Αλλειμα( για από πάνω)
1 ασπράδι
Μισό ποτήρι νερό
Λιγάκι αλάτι
1 κ.γλ.ζαχαρη
Σουσάμι ( για πασπαλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.Ζυμωνουμε μέχρι η ζύμη μας, να μην κολλάει στα χέρια.Κανουμε μια ωραία μπαλιτσα .Την βάζουμε στο μπολ, ραντιζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, περίπου 40 λ.,να διπλασιαστεί.
Κόβουμε σε 7, ίσα κομμάτια.
Τα κάνουμε, ωραίες μπαλιτσες και δίνουμε, το σχήμα, σάντουϊτς, τα βάζουμε σε ταψί , με λαδόκολλα,τα σκεπάζουμε με πετσέτα.Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν για 20-30 λ.
Αλείφουμε από πάνω με ασπράδι ….κ.λ.π. και πασπαλιζουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε, αντιστάσεις,σε προθερμασμενο φούρνο στους180β.,για40λ., μέχρι να πάρουν, ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι του κ.Γιωργου Ζωλη,για μαργαρίτα, που εγώ έκανα σάντουιτς.
Εψησα,λουλούδια από κολοκυθάκια, γεμιστά με τυρί φέτα,που είχα στην κατάψυξη από τον κήπο μας, το καλοκαίρι και γεμιστές πιπεριές, ορφανά, το φαγητό μας σήμερα.
Για τα γεμιστά ,έχω δώσει συνταγή.
Τα λουλούδια από τα κολοκυθάκια,τα γεμίζω με φέτα ή κίτρινο τυρί.Τα αλεύρωνω και τα τηγανίζω σε ελαιόλαδο. Ή τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αλευρωμενα και ραντισμενα με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 β. μέχρι να ροδισουν.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.