Συνταγές
Πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχάρι χουνκιαρ μπεγεντι – ένα πολίτικο φαγητό για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ένα πολύ νόστιμο πιάτο αν και χρονοβόρο.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψηνω τις μελιτζάνες, τις ψιλοκοβω,κάνω λίγη μπεσαμελ,τις προσθέτω στο κατσαρολάκι,βάζω κρεμα γάλακτος αλάτι πιπέρι λιγη τριμμένη γραβιέρα
αφήνω 2 λεπτά στην φωτιά.σβηνω και αφήνω στην άκρη.σε άλλη κατσαρόλα βάζω λίγο λαδάκι,ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αφήνω να σωταριστει
προσθέτω το βρασμένο μοσχαράκι, αφήνω να ροδίσει λίγο και κατόπιν προσθέτω ντοματα,αλάτι,πιπέρι,λίγο νεράκι ένα ξυλαρακι κανέλας
αφήνω να μαγειρευτεί.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για σουφλέ πράσο
Συστατικά:
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
750 γρ πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους)
4 αυγά
250 γρ γραβιέρα
250 γρ έμενταλ
250 γρ ζαμπόν
250 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
100 γρ βούτυρο
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες
2. Τα ζεματίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μέσα σε 2-3 δάχτυλα νερό που βράζει.
3. Όταν πιουν το νερό σωτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο και προσθέτουμε το ζαμπόν, τη γραβιέρα, και έμενταλ, τα αυγά καλά χτυπημένα και στο τέλος αλάτι και πιπέρι.
4. Σε βουτυρωμένο μακρόστενο πυρέξ στρώνουμε τη σφολιάτα να περισσεύει λίγο.
5. Ρίχνουμε τη γέμιση και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
6. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.