Συνταγές
Πεντανόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με απλά συστατικά – κλασικός και αγαπημένος
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κούπα λάδι έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό ελαιόλαδο, 2 μισή κούπες ζάχαρη, 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 4 κούπες νερό ένα ξύλο κανέλας και κανέλα σε σκόνη, 3 ξυλάκια γαρύφαλλα, ένα αστεράκι γλυκάνισο χυμό απο ένα πορτοκάλι.
(προαιρετικά καρύδια, αμύγδαλα σταφίδες αμύγδαλο φιλέ, κρανμπερις)
δεν έβαλα γιατί τούς αρέσει σκέτο χωρίς πολλά πολλά Καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι σε μέτρια φωτιά εως ότου σκουρινει ελαφρώς παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα έχουμε ετοιμάσει και το Σιρόπι δίπλα με το νερό την Ζάχαρη την κανέλα το γαρύφαλλο στο τέλος προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι
βάζουμε το Σιρόπι σιγά σιγά στο μείγμα με το σιμιγδάλι ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου απορροφηθεί όλο το Σιρόπι απο το σιμιγδάλι τοποθετούμε τον χαλβά σε ατομικές φόρμες η σε μπολακια
εγω το έβαλα σε φόρμα του κέικ το Αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμαρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και το Απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι από Geri Dako– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πανεύκολα σπιτικά Σοκολατάκια με χαλβά
Εύα Παπαδοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υλικά
400 γρ χαλβά ότι μας αρέσει
50 γρ ταχίνι
50 γρ μέλι
Αν θέλω προσθέτω ξύσμα και κακάο.
Επικάλυψη
1 κουβερτούρα επίσης μπορώ για επικάλυψη να χρησιμοποιήσω ξηρούς καρπούς ή κακάο.
Λιώνουμε το χαλβά με ένα πιρούνι .
Προσθέτου το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε .
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε μπαλάκια.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα τα βουτάμε μέσα και τα αφήνουμε να κρυώσουν .