Συνταγές
Πεντανόστιμη μηλόπιτα με κρέμα για το καφεδάκι σας και όχι μόνο..
Η Συνταγή είναι από το syntagestisgogos.gr και η εκτέλεση από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
Πανεύκολη και γρήγορη στην ετοιμασία της.
Η γεύση της θυμίζει πολύ την μπουγάτσα.
Δοκιμάστε την!
Υλικά:
Σφολιατα – 1 φυλλο
Κρεμα γαλακτος – 400 ml
Κοκκινα μηλα – 4 μεγαλα
Αβγα – 4 τεμ
Κορν φλαουρ – 3 κ.σουπας
Βανιλιες – 3 καψουλακια
Ζαχαρη κρυσταλλικη – 100 γρ
Κανελα τριμμενη – 1 κ.σουπας γεματη
Ζαχαρη μαυρη η’καστανη – 100 γρ
Λεμονι – 1 το χυμο του
Ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα
Εκτέλεση
Καθαριζουμε τα μηλα απο φλουδα και πυρηνα.Τα κοβουμε στα τεσσερα και τα βαζουμε σε λεκανη με νερο και τον χυμο λεμονιου.
Σε πυριμαχο ταψακι 32χ23 περναμε με πινελο λιγο καλαμποκελαιο πατο και πλαινα. Στρωνουμε την σφολιατα στο ταψι καλυπτωντας και τα πλαινα, τρυπωντας την με ενα πιρουνι σε διαφορα σημεια.
Κοβουμε τα μηλα σε σχημα ακορντεον και τα τοποθετουμε στο ταψι πανω στην σφολιατα Σε ενα μπολ εχουμε ανακατεψει την μαυρη ζαχαρη και την κανελα και πασπαλιζουμε την μιση ποσοτητα πανω απο τα μηλα.
Σε μπολ βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα κρεμα γαλακτος,αβγα,βανιλιες,ζαχαρη κορν φλαουρ και με τον αβγοδαρτη τα χτυπαμε πολυ καλα.
Δες την συνέχεια της συνταγής στο syntagestisgogos.gr