Συνταγές
Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με φύλλα κρούστας και σιρόπι..Δεν υπάρχουν λόγια για την γεύση της
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
500 γρ. φύλλο κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. Κολοκύθα καθαρισμένη σε κομμάτια μικρά
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στεβιας η κανονική η καρύδας
150 γρ. σταφίδες Κορινθίας (προαιρετικά)
100 γρ. καρύδια
Κανέλα σε σκόνη
Γαρίφαλο σε σκόνη
1 βανίλια
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
Ελαιόλαδο η ηλιέλαιο για το αλειμμα των φύλλων
Σιροπι:
170 ml. νερό
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας η καρύδας η κανονική
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
3 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού η 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο σε φέτες χοντρές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε φωτιά δυνατή, όσο βράζει η κολοκύθα θα βγάλει όλα της τα υγρά και θα μαλακώσει.
Όταν στεγνώσει προσθέτουμε την ζάχαρη και 20-30 ml ελαιόλαδο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε επάνω στην φωτιά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175′ C βαθμούς. Σπάμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την κολοκύθα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, τον χυμό και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε διπλωνουμε στη μέση και ξανά λαδωνουμε, απλώνουμε γέμιση 2 κ.σ περίπου και κλείνουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε ένα ταψί που λαδωδαμε. Κόβουμε σε κομμάτια, αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 40′ λεπτά περίπου στους 175’C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά, εκτός το μελι που το προσθέτουμε αφου κλείσουμε το μάτι.
Μόλις βγει ζεστή η κολοκυθόπιτα από τον φούρνο την σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι.
Αφού κρυώσουν μεταφέρουμε τα κομμάτια κολοκυθόπιτας σε πιατέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”