Συνταγές
Πεντανόστιμα COOKIES πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας – Απλά συγκλονιστικά..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
(Η δόση βγάζει 60 απολαυστικά cookies)
160 γρ βούτυρο λουρπακ
120 γρ λάδι ελαφρύ
400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά ολόκληρα και 2 ασπράδια αβγων
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κοφτά σόδα
Ξύσμα από 2 μεγάλα ή 3 μέτρια πορτοκάλια ακερωτα
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε το αλεύρι , το αλάτι και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ και κραταμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι,το βούτυρο και τη ζάχαρη και σέ δυνατή ταχύτητα χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τα ασπράδια περιμένοντας να απορροφήθουν από το μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα από τά πορτοκάλια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Αφού απορροφηθεί το αλεύρι , σταματάμε αμέσως το χτύπημα αλλιώς τα μπισκότακια μου θα σφίξουν.
Με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέσα στο ζυμάρακι μου τις σταγόνες σοκολάτας.
Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι εύπλαστη αφράτη και βουτυράτη σαν αυτή που κουραμπιέ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το ζυμαράκι μου και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζουμε στο ταψί στο οποίο έχω στρώσει λαδόκολλα αφήνοντας 4-5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
Με ένα ποτήρι τα πατάμε ελαφρώς να ανοίξουν και να αποκτήσουν πάχος 0.5 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 14 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μία σχαρα να κρυώσουν εντελώς.
Όσο είναι ζεστά φαίνονται να είναι μαλακά όταν κρυώσουν όμως γίνονται θεοτραγανα.
Η συνταγή είναι από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“