Συνταγές
Ένα σούπερ αφράτο κέικ με γεύση τα αγαπημένα μας ρολά κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Alexandra Pavlidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για το κέικ θα χρειαστούμε
-350 γρ. αλεύρι
-1/2 κτγ. αλάτι
-120 γρ. ζάχαρη
-3 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-300 γρ. γάλα
-2 αβγά
-2 βανίλιες
-70 γρ. λιωμένο βούτυρο
για την γέμιση
-110 γρ. λιωμένο βούτυρο
-1 κτσ. αλεύρι
-100 γρ. μαύρη ζάχαρη
-1 κτσ. κανέλα
για το γλάσο
-170 γρ. άχνη
-6 με 8 κτσ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με ζάχαρη, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και κατόπιν, το αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, βανίλιες.
Αδειάζουμε σε ταψάκι αλευρωμένο και βουτυρωμένο, (εγώ χρησιμοποίησα ταψί 24× 24).
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά, να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα το οποίο ρίχνουμε κουταλιά -κουταλιά επάνω στο κέικ. Ανακατεύουμε ελαφρώς με πιρούνι να πάει παντού και να κάνει σχέδια.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25 με 35 λεπτά. Αφού κρυώσει ετοιμάζω το γλάσο και πασαλείβω το γλυκό.
Η συνταγή είναι από Alexandra Pavlidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε
Πεντανόστιμα και πολύ ζηλευτά ρολάκια κανέλας – Εύκολα και γρήγορα.
Η συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΦΤΑΧΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΦΕ (ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΑ)
ΚΑΝΕΛΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΣΧΗΜΑ
ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ
ΑΦΟΥ ΒΡΕΞΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ)
ΡΟΛΑΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΊ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ 180 ΑΕΡΑ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ, (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!)
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΑ!
Η συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.