Συνταγές
Πεντανόστιμα γευστικά κουλουράκια με κακαο χωρίς ζάχαρη για όλες τις ώρες
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Για 20 κουλουράκια
Υλικά:
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
50 γραμ. άχνη στέβιας κοσκινισμένησε αναλογία με την ζάχαρη 1:2
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια κάψουλα
125 γραμ. γάλα light
100 ml ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας βούτυρο lurpack light λιωμένο
1 αυγό
Μεμβράνη φαγητού
Λαδόκολλα η pad σιλικόνης
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ.
Ζυμώνουμε με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη ζύμη να σφίξει, στο ψυγείο για 30 λεπτά, τυλιγμένη με μεμβράνη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 30 γραμ. με βοήθεια ζυγαριάς, και πλάθουμε τα κουλουράκια, σε ότι σχήμα θέλουμε.
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα,στρωμένη με λαδόκολλα, η pad σιλικόνης.
ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, η τάπερ.
Σημείωση:
Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του βάζουμε αλεύρι γοχ με 2 κουτ. γλ. μπέΪκιν Πάουντερ.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!