Συνταγές
Πατάτες βραστές με σνίτσελ κοτόπουλο τηγανιτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες:
Πατάτες βραστές
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε -χωρίς να τις καθαρίσετε. Μόνο προσέξτε να έχουν παρόμοιο μέγεθος για να χρειαστούν ίδια ώρα βρασίματος.
Δοκιμάστε να τρυπήσετε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν και όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε από τη φωτιά, στη συνέχεια τις κόβουμε, ρίχνουμε λαδάκι, αλατάκι, πιπεράκι μαύρο, λεμόνι.
Για το σνίτσελ:
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί (δίχως όμως να έχει καεί), τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί μέσα στον φούρνο σε θερμοκρασία 100 βαθμούς για να παραμείνουν ζεστά ωσότου ετοιμαστούν.
Τα σνίτσελ τα πήρα έτοιμα!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σνίτσελ με μελιτζάνα έχεις φτιάξει;
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάσω Βελή-Μανούκα -Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μια μεγάλη μελιτζάνα, κόβουμε μερικές ωραίες ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα να μαραθούν και να βγάλουν κάποια υγρά, τις ξεπλένουμε, τις στίβουμε λίγο και τις τηγανίζουμε να ψιλοροδίσουν.
Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και κατόπιν πάνω σε μία ροδέλα βάζουμε τυράκι, κανονικά βάζουμε μοτσαρέλα αλλά αν δεν έχουμε βάζουμε όποιο έχουμε στο ψυγείο που λιώνει, εγώ σήμερα έβαλα κασέρι και παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε με άλλη μία ροδέλα και ακολουθούμε την διαδικασία του σνίτσελ, πανάρουμε δηλαδή, με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά και αφήνουμε λίγη ώρα να δέσει η πανάδα, στην συνέχεια τηγανίζουμε ή ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο μέχρι να ροδίσουν τα σνίτσελ μας.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε μαζί με τα τυράκια όποιο μυρωδικό θέλουμε και πιπέρι.
Οσοι δεν είστε vegetarians μπορείτε βέβαια να βάλετε και όποιο αλλαντικό θέλετε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάσω Βελή-Μανούκα -Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”