Συνταγές
Παστές με μπισκότα σαβαγιάρ – Απολαύστε με το καφεδάκι ή σαν επιδόρπιο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova -Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
1 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
500 γραμμάρια κρέμα μασκαρπονε
1 κουτί ζαχαρουχο καραμέλα
200 μλ. κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι γλυκό καφέ + 80 μλ. Baileys(ή άλλο λικέρ)
Λιωμένη σοκολάτα για διακόσμηση
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τή κρέμα. Χτυπάμε τή κρέμα γάλακτος νά πήξει.Σε άλλο μπολ χτυπάμε τή ζαχαρουχο καραμέλα
με την κρέμα μασκαρπονε μέχρι να αποκτήσουμε μια μείγμα λείο , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε δόσεις (3-4)και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι νά ομογενοποιηθούν.
Περνούμε μια πιατέλα σερβιρίσματος , βουτάμε ένα , ένα τα μπισκότα στο καφέ και κάνουμε μια στρώση. Βάζουμε τή κρέμα σέ ένα κόρνε και απλώνουμε πάνω σε κάθε μπισκότου. Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στο καφέ και σκεπαζουμε αυτά με την κρέμα.
Πάνω σε κάθε δυπλη μπισκότα κάνουμε ροζέτες με τήν υπόλοιπη κρέμα.Λιωνουμε σε 50-100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτουρα και στολίζουμε . Μπορείτε και με τριμμένη σοκολάτα όπως σάς αρέσει.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μία -δυο ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova -Μπαχάρι και κανέλα.”