Συνταγές
Ειναι σκέτος πειρασμός – πάστες ταψιού βανίλια σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
130 γρ φαρίνα
20 γρ κακάο
1 βανίλια
1/2 Κ γ κακάο
Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
2 ερμόλ
1 ζαχαρούχο
Για την γκανάζ
1 κουβερτούρα 200 γρ
150 γρ κρέμα γάλακτος
20 γρ βουτηρο
1 κ.γ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι την βανίλια το κακάο και τέλος το αλέυρι. Βαζουμε σε βουτηρομένο ταψακι και ψήνουμε στους 180 20-25 λεπτά.Αφηνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε στην μεση.
Για το σιρόπι
Βαζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από την φωτιά Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ερμόλ να αφρατεψουν Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ωραία κρέμα.Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποίησουμε .
Συναρμολόγηση
Βάζουμε πίσω στο ταψάκι που ψηνουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σιροπιάζω βάζουμε την μισή κρέμα (Μπορούμε να βάλουμε και μερικά μπισκότα ορεο που είχα σπασμένα σε κομμάτια) το άλλο παντεσπάνι σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μισή ώρα και ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Βάζουμε σε Μπεν Μαρί όλα τα υλικά για την γκανάζ και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρή και την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Μπορειται να την αφήσετε σκέτη η να ρίξετε τρούφα ή ότι θέλετε, ακόμη και κερασάκια γλασε
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.