Συνταγές
Γλυκάκι με σαβαγιάρ, εύκολο και απλό
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ -Εκτελεση:
Για τα μπισκότα σαβαγιαρ
4 αυγά χωρισμένα κρόκους, με ασπραδια,100 γρ.ζαχαρη,100γρ,αλευρι γ. ο. χ, 65γρ.ζαχαρη άχνη κ έξτρα για το πασπαλισμα.
Να πλάθετε στα χέρια κ να μην κολλάει η ζύμη,τα κάνουμε μπαστούνια πασπαλιζουμε με λίγη άχνη κ ψηνουμε για 10 με 12 λεπτά,οχι παραπάνω.
Για να ρουφηξουνε κ απο το γαλα όταν τα βουτήξουμε.Κ τα αφήνουμε να κρυωσουν.
Αντί για κρέμα ζαχαροπλαστικής : 2 φακ. Κρεμα γιωτις όχι τις στιγμής αλλά αυτή που βράζεται.Βράζουμε με το αναλογο γαλα κ ζάχαρη όσο γλυκιά την θέλουμε
Σε τσέρκι στρωνουμε μια στρώση σαβαγιαρ που τα έχουμε βουτηξει σε γαλα κ έχουμε ρίξει για άρωμα λίγο ανθόνερό,μετα την μιση κρεμα, σαβαγιαρ πάλι βουτυγμενα στο γάλα,την υπόλοιπη κρεμα,κ σαντιγη. Γαρνιρουμε οπως θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου– “Χρυσές Συνταγές”.