Συνταγές
Νόστιμη τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ, γιατί η ευτυχία κρύβεται στην απλότητα!
Συνταγή μαγειρικής από κ. “Κικη Μπασιμακοπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα :
2 πακέτα σαβαγιαρ
Γάλα για να τα βουτάμε
Για τη κρεμα :
750 ml γάλα
2 βανίλιες
2 αυγα
70 γρ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 πακέτο σαντιγί (2 φακελάκια)
200 γρ αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ τα αυγά, και το γάλα και ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες κ μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στη κρέμα κ βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί και τη τοποθετούμε και αυτή στο ψυγείο. Έπειτα ανακατεύουμε τη σαντιγί με τη κρεμα με απαλές κινήσεις. Σε ένα τσερκι 26εκ τοποθετούμε τα σαβαγιαρ ενώ τα έχουμε βρέξει στο γάλα.
Στρώνουμε μια στρωση κρέμα και ξαναεπαναλαμβανουμε. Καλύπτουμε με κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά. Βγάζουμε το τσερκι και καλύπτουμε γύρω γύρω τη τούρτα μας με κρέμα που έχει απομείνει.
Γαρνίρουμε με ροζετες, το αμύγδαλο και με γλυκο του κουταλιού κερασι.
Συνταγή μαγειρικής από κ. “Κικη Μπασιμακοπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”