Συνταγές
Μια τούρτα υπερπαραγωγή με σαβαγιαρ μπισκότα
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τούρτα
40 περίπου μπισκότα σαβαγιαρ, 300 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, 300 γρ κρέμα κάστανο
προαιρετικά μαρον γλασέ 6 μαρον γλασέ βουτηγμένα για 15 λεπτά σε κονιάκ και ψιλοκομμένα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, όταν πήξει σταματάω να χτυπάω και ρίχνω την κρέμα κάστανο
ανακατεύω απαλά με μια μαριζ. Παίρνω μία πιατέλα βάζω το αποσπώμενο τσερκι βουτάω τα σαβαγιαρ στο γάλα ελαφρώς και κάνω την πρώτη στρώση γύρω γύρω στο τσερκι βάζω και μία στρώση στον πάτο τις πιατέλας ρίχνω την μισή κρέμα
στρωνω προσθετω και τα μαρον γλασέ καλύπτω με μια άλλη στρώση σαβαγιαρ την υπόλοιπη κρέμα στρωνω και βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο. Φτιάχνω την γκαναζ 150 γρ κουβερτούρα 100 γρ κρέμα γάλακτος αφού ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος ρίχνω την σοκολάτα
ανακατεύω μέχρι να λιώσει αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου την ρίχνω πάνω στην τούρτα βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει η γκαναζ βγάζω και σερβίρουμε με ροζετες κερασάκι και νιφάδες σοκολάτα
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.