Συνταγές
Παραδοσιακό παστίτσιο, το αγαπημένο φαγητό από τα χεράκια της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Athanasia Botilia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 300 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
ένα κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ.
2 ξυλάκια γαρύφαλλο ατριφτο
2 φύλλα δάφνης
2 δοντακια σκορδο
Αλάτι πιπέρι
1 μισυ κιλό μακαρόνια
λίγο ελαιόλαδο
2 ασπράδια
τυρί τριμμένο
12 κουταλιές σούπας φυτινη
12 αλεύρι
2 κιλά γάλα
2 κρόκους αυγών
1 φλυτζανακι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
μοσχοκάρυδο
φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 300 γραμ κιμά μοσχαρίσιο τον τσιγαριζω με ένα κρεμμύδι πρόσθεσα 2 κουταλιές της σούπας πελτέ. 2 ξυλάκια γαρύφαλλο ατριφτο. Κ 2 φύλλα δάφνης και 2 δοντακια σκορδο. Αλάτι πιπέρι κ νερό..έβρασα όση ώρα χρειάζεται
Έβρασα 1 μισυ κιλό μακαρόνια σε αλατισμένο νερό..τα σουρωσα κ τα έκαψα σε λίγο ελαιόλαδο!προσθεσα 2 ασπράδια κ τυρί τριμμένο..ανακάτεψα κ έστρωσα τα μισά μακαρόνια στο ταψί μου..έβαλα το κιμά.. κ τα υπόλοιπα μακαρόνια από πανω έφτιαξα τη μπεσαμέλ μου. Έβαλα σε μια κατσαρόλα 12 κουταλιές σούπας φυτινη κ 12 αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα έως να ενωθουν.
Αποσύρω από τη φωτιά τη κατσαρόλα..προσθέτω 2 κιλά γάλα 2 κρόκους αυγών..αλάτι πιπέρι κ ανακατεύω με ένα σύρμα. Να ενωθούν όλα τα υλικά. Δένω τ η μπεσαμέλ μου. Κ προσθέτω 1 φλυτζανακι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο κ λίγο μοσχοκάρυδο.
Ρίχνω τη μπεσαμέλ μου πάνω στα μακαρόνια. Καίω την επιφάνεια του ταψιού με βούτυρο καμένο . Πάσπαλιζωω με φρυγανιά κ κεφαλοτύρι..ψήνω 50 λεπτά πάνω κάτω στους 180 βαθμούς
Η Συνταγή είναι της κ. Athanasia Botilia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.