Συνταγές
Παραδοσιακός, χειροποίητος χαλβάς που δεν θα λείψει από το σαρακοστιανό τραπέζι μας
Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή, οικονομική και μυρωδατη για σιμιγδαλένιο χαλβά!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπορελαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Ξυλάκι κανέλας ,σκόνη κανέλας
Φουντούκια ή αμύγδαλα ή καρύδια, γλυκό κουταλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το σπορελαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά,χωρίς να το αφήσουμε να κάψει,γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρτιζουμε,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για10-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα βράζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
Όταν καβουρδιστει το σιμιγδάλι,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά,και ρίχνουμε προσεχτικά το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαναβαζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κοχλασει ο χαλβάς και να σωθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα τετράγωνο ταψί( άν θέλουμε για σχέδιο) η σε φόρμα,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά ,ώστε να κρυώσει και να ξεφορμαρουμε χωρίς προβλημα .
Ότι σχέδιο θέλουμε μπορούμε να κάνουμε …βάζοντας την φαντασία μας ,και εννοείτε και το μεράκι μας
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.