Συνταγές
Παραδοσιακός Χαλβάς Φαρσάλων – Απλά υπέροχος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Διαλεχτη Κοτρωνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“
ΥΛΙΚΆ:
4φλ.κοφτα ζάχαρη (πολύ ψιλή κρυσταλλικη)
4φλ Νερό
2φλ.νισεστε
1φλ ηλιέλαιο
1 1/2 φλ αμύγδαλοψυχα (ολόκληρα ασπρισενα Αμύγδαλα)
Κανέλα η βανίλια(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδιζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 170° και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην τα κάψουμε. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
Στην συνέχεια
Παίρνουμε ένα μπολ βάζουμε 2.5 φλ.ζαχαρη το νεσεστε και ανακατεύουμε έπειτα Ρίχνουμε τα υγρά Νερό,Λάδι και εκείνη την στιγμή βάζουμε αν θέλουμε την κανέλα η την βανίλια ότι θέλουμε….
Και συνεχίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το.μειγμα
Περνούμε μια κατσαρόλα βάζουμε 1φλ ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά το αφηνουμε ανακατεύουμε με μια ξυλινη κουταλα φυσικά όταν χρειαστεί να λιώσει να γίνει καραμέλα και αφού λιώσουμε την ζάχαρη βάζουμε σιγά σιγά τα υγρά και εξακολουθούμε και ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να δεσουν τα υλικα μαζι
μετά το βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει λείο και ύστερα βάζουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το κουνάμε δεξιά αριστερά να περιχηθη μόνο του …
Έπειτα Ρίχνουμε από πάνω 1/2 φλ ζάχαρη και το κάνουμε ητε με φλογιστρο η στο γκριλ και το αφήνουμε να ξεροψυθη…και το αφήνουμε να κρυώσει και ύστερα κόβουμε το πρώτο κομμάτι..
Η Συνταγή είναι της κ. Διαλεχτη Κοτρωνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“