Chk
Διαφορετική τάρτα με σπανάκι με τέλειο φύλλο και φανταστική γέμιση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ψάξαμε και βρήκαμε μία διαφορετική αλμυρή τάρτα με σπανάκι που σίγουρα πρέπει να την δοκιμάσετε! Το φύλλο είναι τραγανό και η γέμιση είναι πλούσια και ξεχωρίζει για την νοστιμιά της.
Υλικά
Για τη Ζύμη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200ml νερό
100ml λάδι
1 αυγό
Αλάτι
Για τη Γέμιση
500 γρ. σπανάκι αχνισμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. μαλακό τυρί
100 γρ παρμεζάνα
6 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αυγό για το άλειμμα.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα φτιάχνοντας τη ζύμη, παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Στην συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και αφού τα λαδώσουμε τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάχνουμε τη γέμιση και τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στα τυριά.
Παίρνουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Το βγάζουμε, το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στα τυριά. Έπειτα, ρίχνουμε ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Συνεχίζουμε και ανοίγουμε τα 4 μπαλάκια ζύμης σε 4 φύλλα στο μέγεθος πιάτου. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο τα λαδώνουμε και τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγέθους ταρτιέρας.
Τοποθετούμε το φύλλο στη ταρτιέρα και κόβουμε τα περίσσια γύρω γύρω αφήνοντας λίγο για να δημιουργηθεί κόθρος.
Έπειτα, ρίχνουμε τη γέμιση.
Κάνουμε 5 βαθουλώματα μέσα στην γέμιση και ρίχνουμε 5 αυγά. Τρίβουμε από πάνω λίγο παρμεζάνα.
Φτιάχνουμε το δεύτερο φύλλο με τα 4 μπαλάκια ζύμης λαδώνοντας τα ανάμεσα και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.
Κόβουμε τη περίσσια ζύμη και φτιάχνουμε γύρω γύρω κόθρο.
Αλείφουμε με αυγό και τρυπάμε στο κέντρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να κοκκινίσει η τάρτα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Η τάρτα με γέμιση σπανάκι είναι έτοιμη!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι εδώ.