Συνταγές
Το δροσιστικό αρωματικό ποτό που δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο μας το καλοκαίρι – Παραδοσιακή Κρητική κανελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικος Κακοδειπνακης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 5 λίτρα.
1 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη
12 σταγόνες κανελολαδο (εσανς κανέλας)
3–4 ξύλα κανέλας
μισό κουταλάκι γλυκού κόκκινο χρώμα
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρόλι προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, τα ξύλα κανέλας και το κανελολαδο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ίσα να διαλύσει καλά η ζάχαρη.
Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε να διαλύσει το μίγμα.
Όταν κρυώσει λίγο το βάζουμε στο δοχείο 5 λίτρων που έχουμε και το συμπληρώνουμε με νερό. Το ανακατεύουμε λίγο και η κανελάδα είναι έτοιμη!
Το βάζουμε στο ψυγείο αν έχουμε χώρο. Αλλιώς διατηρείται έξω κάποιες μέρες.
Πίνετε παγωμένη με παγάκια!
Κανελολαδο και κόκκινο χρώμα θα βρείτε σε ορισμένα φαρμακεία ή σε εμπόριο πρώτων υλών για παρασκευή τροφίμων.
Ένα μπουκαλάκι 20 γραμμαρίων κανελολαδο και 30 γραμμάρια κόκκινο χρώμα με φτάνει πάνω από 5 παρασκευές δηλαδή 5χ5 λίτρα και κοστίζουν περίπου 4 ευρώ από το φαρμακείο.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Νικος Κακοδειπνακης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.