Συνταγές
Από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές για κλασική και παραδοσιακή γαλατόπιτα με σπιτικό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Θεοδώρα Σταφ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Συνταγή για την κρέμα:
1,5 λίτρο Γάλα
1.ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1. Κούπα ζάχαρη
2. Βανίλιες
2. Αυγά
2. Γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση :
Βάζετε το γάλα τις δύο κουταλιές βούτυρο την ζάχαρη και τις βανίλιες σε μία κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζετε την ένταση της φωτιάς και ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε το ταψάκι με το βούτυρο αν έχετε φόρμα σιλικόνης όπως έχω εγώ δεν χρειάζεται να αλείψετε.Ρίχνετε το μείγμα..ενώ έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η Συνταγή είναι από Θεοδώρα Σταφ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική βασική συνταγή για γαλατόπιτα
Υλικά
1 πακέτο φύλλο για πίτες
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
300 γρ. βιτάμ
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βιτάμ. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα , τα διπλώνουμε σαν πλισέ, τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με το βιτάμ.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη , ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες.
Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.