Συνταγές
Παραδοσιακά κρητικά καλτσούνια ανεβατά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Nei – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Δεν υπάρχει η νοστιμιά τους!
Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι +100 γρ για όλες της χρήσης ,
250 γρ ζαχαρη ,
2 αυγά ,
500 γρ γάλα ,
60 γρ φυτινη λιωμένο ,
60 γρ ηλιέλαιο ,
100 γρ Μαγια φρέσκια μπορεί να σας φαίνεται πολύ αλλά δεν είναι ..
μαχλέπι ,
μαστίχα
βανίλια
Για την γέμιση
1 κιλό ανθότυρο γλυκιά μυζήθρα ,
1 αυγο ,
150 γρ ζαχαρη ,
λίγο κανέλα …
Όλα τα υλικά ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομογενείς μίγμα …
Εκτέλεση
κάνουμε σαν προζύμι βάζουμε τη Μαγια ,150 γρ γάλα Κ 4 -5 Κ Σ αλεύρι ανακατεύουμε βάζουμε στην άκρη να αφρίσει ..
Στο άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά βάζουμε Κ τη προζύμι ανακατεύουμε όλα σκεπάζουμε
αφήνουμε να φουσκώσει αν θα βάλουμε μαστίχα πρέπει να χτυπήσετε στο μουλτι με ζαχαρη …
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας παίρνουμε ένα μέρος ανοίγουμε φύλλο κόβουμε στρογγυλά βάζουμε 1 κουταλάκι της γέμιση Κ κλείνουμε αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο ακόμα αλλά μέχρι να φτιάξεις όλα το φουσκώνουν τα πρώτα από πάνω κρόκο αυγού Κ σουσάμι αν θέλετε .
Ψήνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο 180* αντιστάσεις 25-30 λεπτά ανάλογος το φούρνο σας ..
βγάζει 30-35
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Nei – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”