Ορεκτικα
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το τηγανόψωμο ;
Δοκιμάστε να φτιάξετε τηγανόψωμο με τα αγαπημένα σας υλικά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
7 γρ. ξηρή μαγιά
1 κγ. αλάτι
2 κγ. ζάχαρη
220 έως 250 γρ. νερό
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι, σταδιακά προσθέτουμε νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
Ζυμώνουμε στη συνέχεια με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος.
Κατόπιν, δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε ελαφρώς το τηγάνι, στρώνουμε την ζύμη και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό και από τις δύο πλευρές έως ότου να ροδίσει.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν το πιο λαχταριστό “τηγανόψωμο “ ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Δοκιμάστε…απογειώνει ! Τηγανόψωμο Ευβοίας – Θα μπεις κατευθείαν κουζίνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωάννα Καβαγιάδα-Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”
ΥΛΙΚΑ
4,5 κούπες περίπου η όσο σηκώνει αλεύρι γοχ
1 μαγιά ξερή
1/2 κούπα κ λιγότερο ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια νερό χλιαρό
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη
Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μια ζύμη στο τέλος εύπλαστη αν κολλάει λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε μια ώρα να έρθει η μαγιά.
Την κόβουμε σε ίσα μέρη και την ανοίγουμε σε μέγεθος μικρού πιάτου. Τοποθετούμε τρίμμα φέτας ξεκινώντας από την μέση και στο τέλος ενώνουμε τις άκρες.
Τηγανίζουμε με λίγο καλαμποκέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωάννα Καβαγιάδα-Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”