Πιτες
Πανεύκολη πιτούλα αφρός στο λεπτό – αφράτη γευστική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη πιτούλα , νομίζουμε αυτά τα κομμένα φύλλα θα την κάνουν αφρατη (όπως στην πορτοκαλόπιτα), αλλά πιστεύουμε όλη η νοστιμιά είναι στη προσθήκη της μελιτζανοπιπερια!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
330 ml. ανθρακούχο νερό
100 ml. λάδι
6 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φάκελο μπέικιν
1 κιλό φύλλο κρούστας
1 βάζο μελιτζανοπιπεριά
φέτα θρυμματισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή αναμιγνύοντας το ανθρακούχο νερό, το λάδι και το μισό αλεύρι.
Προσθέτουμε το μπέηκιν, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκατοστών, τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας σταυρωτά. Λαδώνουμε τα φύλλα.
Το υπόλοιπο πακέτο με τα φύλλα κρούστας, τα κόβουμε σε φέτες με το μαχαίρι και τα ανοίγουμε σε λωρίδες, τις οποίες απλώνουμε και στρώνουμε στο ταψί. Κρατάμε δύο φύλλα.
Περιχύνουμε το μισό μίγμα από το ανθρακούχο νερό.
Στρώνουμε ομοιόμορφα την μελιτζανοπιπεριά., συνεχίζουμε απλώνοντας την θρυμματισμένη φέτα.
Απλώνουμε τις υπόλοιπες λωρίδες από τα φύλλα κρούστας και περιχύνουμε το υπόλοιπο μίγμα από το ανθρακούχο νερό.
Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα κρούστας ,σκεπάζουμε με 2 φύλλα τα οποία λαδώνουμε και τα γυρίζουμε προς το εσωτερικό του ταψιού.
Αφού λαδώσουμε καλά την πίτα, την κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “πιτούλα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics