Συνταγές
Πανέμορφα τριαντάφυλλα….να λυπάσαι να τα φας….!
Η συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
για την ζύμη
-200 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. βιτάμ
-2 αυγά
-100 ml. γάλα εβαπορέ
-1 βανίλια
-αλεύρι όσο πάρει, περίπου 350 με 400 γρ.
-1 κτγ. κοφτό μπέικιν
Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη με βιτάμ.
Ρίχνουμε το αυγό και το γάλα.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνω βανίλια, αλεύρι, μπέικιν και ζυμώνουμε μια ζύμη όχι μαλακή.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
για τη γέμιση
-6-7 μήλα
-καρύδι τριμμένο με καστανή ζάχαρη και κανέλα, ποσότητα ένα φλιτζάνι
-μαρμελάδα κατά προτίμηση βερίκοκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα φέτες ψιλές και τα βράζουμε ως ένα λεπτό να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε λουρίδα την ζύμη και τοποθετούμε τις φέτες μήλου.
Η μια φέτα να ακουμπά την προηγούμενη.
Βάζουμε μαρμελάδα, το καρυδι και διπλώνουμε το φύλλο.
Μετά το στριφογυρίζω να γίνει το τριαντάφυλλο.
Βάζουμε σε φορμάκια που έχω βουτυρώσει καλά.
Ψήνουμε μισή ώρα ή παραπάνω ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη στους 180 βαθμούς.
Σε πιατέλα.
Σερβίρουμε με άχνη.
Η ζύμη κατάλληλη για μηλόπιτα ή πάστα φλόρα.
Η συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!