Συνταγές
Πανέμορφα κουλουράκια ,υπέροχα εκτελεσμένα από τα χεράκια μας
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο καλό λιωμένο
2 κούπες ζάχαρη (κούπα 220γρ)
4-5 αυγά
1 κούπα 220γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι τον
1 κουταλακι του γλυκου σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/2 κγ.μαστίχα Χίου σκόνη
6 κούπες αλεύρι γοχ και ίσως λίγο παραπάνο
1 αυγό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν . Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα ανακατεμένη μέσα στον χυμό μέχρι να φουσκώσει καλά και τέλος βάζουμε το μπεικιν και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό
Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 25 λεπτά ..Αν τα θέλετε μπισκοτένια ψήστε για 30 λεπτά….
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετικά υπέροχα λαχταριστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με ωραίο σχέδιο .
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ.σπορελαιο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Ζαχαρονερο +σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας διαλυωντας στο νερο την μαγια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλα στα χερια.
Αφηνουμε να φουσκωσει.Πλαθουμε σε μπαλακια τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.Πλαθουμε σε κορδωνια και τα κανουμε κυκλο.Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.