Συνταγές
Πανέμορφα λαμπερά κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου
Η Εκτέλεση είναι από Dixie Lou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ αλεύρι ΓΟΧ
200γρ.βουτυρο αγελαδ.σε θερμ. δωμ. πολύ μαλακο
130γρ.αχνη
1 αυγο + ένα για επάλειψη
40γρ.φρεσκο γάλα πληρες
40γρ.ελαιολαδο
1/2 κ.γλ.μπεικιν
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα για να πλαθονται εύκολα.
Κανουμε ο, τι σχέδια κουλουράκια θέλουμε κ τα βάζουμε σε ταψί με λαδοχαρτο.
Χτυπάμε κ ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε απο πάνω τα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στον αέρα, στους 150-160, για 25′ ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε, διπλασιαζετε κλπ τα υλικά!
Αρχική συνταγή του Σ. Παρλιάρου, η Sunday Lous πρόσθεσε και βανίλια
Η Συνταγή είναι από Dixie Lou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Sunday Lous.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κρέμα βανίλιας με στέβια, μπισκότα χωρίς ζάχαρη και κομπόστα κεράσι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
2 φακελάκια αραβοσίτου βανίλιας που βράζουν (όχι στιγμής)
1200 γρ. γάλα light
6 κ.σ γεμάτες στεβια
Μπισκότα χωρίς ζάχαρη
1 μικρή κομπόστα κεράσι
Τριμμένα μπισκότα (χωρίς ζάχαρη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τα 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου, την στεβια και ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ριχνουνε μέσα τα κεράσια αφού τα στραγγίσουμε και κρατήσουμε 12 κομμάτια για διακόσμηση.
Προσοχή έχουν κουκούτσια γι’αυτό αν θέλετε τα αφαιρείτε πρώτα.
Σε 6 ποτήρια προσθέτουμε σπασμένα σε μικρά κομμάτια 1-2 μπισκότα.
Μοιράζουμε την κρέμα, βάζουμε πάνω στην κρέμα από 3 κεράσια χωρίς το κουκούτσι και λίγο τριμμένο μπισκότο.
Τοποθετούμε τις κρέμες στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”