Συνταγές
Παλιά συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα που την φτιάχνουμε στις απόκριες -τύπου μπισκοτε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια λάδι ,1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού το μισό θα ανακατευτεί με με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα ,ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας κανέλα ,μία πρέζα αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο ,1 μπέικιν και ένα κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις και λίγο σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη ρίχνουμε την κανέλα το γαρύφαλο το αλάτι ρίχνουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού και το άλλο μισό ανακατεμένο με το 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ρίχνουμε το μπέικιν και τελευταία του αλεύρι ζυμώνουμε γίνεται μία εύπλαστη ζύμη τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί την κεντάμε γύρω-γύρω με ένα πιρούνι , ρίχνουμε λίγο σουσάμι
την ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 55 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “Χρυσές Συνταγές”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις θαυμάσια μπουγάτσα, πολύ ωραία φτιαγμένη και λαχταριστή
Η Συνταγή είναι από κ. Eleftheria Chondrou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ΣΦΟΛΙΑΤΑ,
6 ΦΛΥΤΖ ΓΑΛΑ
200 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ,
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1 ΦΛΥΤΖ ΖΑΧΑΡΗ,
3 ΚΣ ΒΟΥΤΥΡΟ,
ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛα 1 ΚΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσυρουμε και βαζουμε το βουτυρο.
Βάζουμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε ριχνουμε την κρεμα και βάζουμε και το άλλο φύλο αφού το έχουμε ανοίξει. Κλείνουμε κανουμε τρύπες, βουτυρωνουμε και ραντιζουμε με νερό.
προθερμασμενος φουρνος στους 200 πάνω κάτω.
σερβιρουμε με ζαχαρη αχνη και κανελα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleftheria Chondrou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.