Συνταγές
Πάντα τα καλύτερα για τα παιδιά μας – Πεντανόστιμη πίτσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-350 ΓΡ. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΑΔΙΑΛΥΤΟ ΧΛΙΑΡΟ
-6 ΚΤΣ. ΒΙΤΑΜ (Soft)
-1 φακελάκι μαγιά
-1 κτγ. κοφτό αλάτι
-1/2 κτγ. ζάχαρη
-αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
Λαδώνουμε το ταψί μου και στρώνουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα μου.
Πάνω στο ζυμάρι έβαλα σάλτσα σπιτική, ζαμπόν, τυρί, πιπεριές, ντομάτα και ότι τραβάει η όρεξη του καθενός.
Έψησα στους 190 βαθμούς αερόθερμο.
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Απλά ……τέλεια! Μία αφράτη πίτσα με το τυρί να λιώνει από πάνω και από πλάγια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:
-200 ml. χλιαρο νερό
-1/2 φακ. ξερή μαγιά
-1 κτγ. κοφτό αλάτι
-1 κτγ. κοφτό ζάχαρη
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-αλεύρι γοχ. περίπου 200 γρ.
Τυριά τριμμένα :
γκούντα μοτσαρέλλα, γαλοπούλα, κόκκινη-πράσινη πιπεριά, λίγη σάλτσα.Τυρί Φιλαδέλφεια.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την ζύμη η οποία είναι αφράτη, εύπλαστη και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει. Οταν είναι έτοιμη την ξεφουσκώνουμε και την ανοίγουμε με τον πλάστη, την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί .
Γύρω-γύρω βάζουμε τυρί Φιλαδέλφεια και το κλείνουμε σε στεφάνι. Με το κουτάλι απλώνουμε την σάλτσα όχι πολύ, ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια, ρίχνουμε τα τυριά, την γαλοπούλα και τις πιπεριές, πάλι τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και απολαμβάνουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”