Chk
Αυτό είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από νόστιμη πίτα με λάχανο και πατάτες
Μία εκπληκτικά νόστιμη πίτα με λάχανο και πατάτες – θα γίνει σίγουρα ένα πιάτο που θα το κάνετε συχνά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Yemek Tv”
Υλικά
4 κουταλιές λάδι (80 ml)
1 κρεμμύδι
2 μεσαίες πατάτες
Ψιλοκομμένο λάχανο (400 γραμμάρια)
1 καρότο
3 πράσινες πιπεριές
Μισή κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τσίλι (5 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (5 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 5 (γραμμάρια)
3 αυγά
περίπου 1 φλιτζάνι γάλα (170 ml)
περίπου 1 φλιτζάνι γιαούρτι (170 ml)
Μισό ποτήρι λάδι τσαγιού (45 ml)
2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι (35 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (5 γραμμάρια)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
Μαϊντανό
Τυρί τριμμένο τσένταρ (200 γραμμάρια)
Εκτέλεση
Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τις πιπεριές.
Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρια και σβήνουμε τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό.
Ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο με ψιλοκομμένο τσίλι , και ρίχνουμε το τριμμένο τσένταρ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε τη πίτα. Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ .
Η συνταγή είναι από το κανάλι Yemek Tv