Γλυκα
Πάστα Φλώρα – Τέλεια σε γεύση αλλά κ σε εμφάνιση…
Σήμερα για τον καφέ μας φτιάχνουμε τραγανή και πολύ λαχταριστή Πάστα Φλώρα με τη μαρμελάδα που αγαπάτε!
H συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
– 400 γρ. αλεύρι γ.οχ. (3 κούπες)
– 200 γρ. βούτυρο. (1κούπα)
– 50 γρ. ζάχαρη άχνη (1/3 κούπας)
– 1/2 φλ.κ. κονιάκ
– 1 αυγό μεσαίο
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
– 400γρ. μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ζυμώνοντας σε ένα μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρι.
Συνεχίζουμε προσθετοντας τον κρόκο του αυγού, το κονιάκ και το ξύσμα.
Κατόπιν, με το αλεύρι και το μπέηκιν πάουντερ.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, κρατάμε τα 2/3 και το υπόλοιπο το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Με τα 2/3 της ζύμης, φτιάχνουμε μία μπάλα την οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο.
Απλώνουμε το φύλλο σε μία ταρτιέρα ή ταψάκι περίπου 25 έως 28 εκατοστών.
Με τη ρόδα καθαρίζουμε τις άκρες της ζύμης.
Αδειάζουμε στο φύλλο την μερμελάδα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης σε μορφή ορθογώνιου φύλλου, το οποίο κόβουμε σε κορδονάκια και στολίζουμε την πάστα.
Με το πινέλο και με το ασπράδι του αυγού, αλείφουμε την ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε την τάρτα να ψηθεί στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 35 έως 40 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Πάστα Φλώρα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
H συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen