Συνταγές
Πάστα Φλώρα με φρέσκο βούτυρο και ζάχαρη καρύδας – η πιο τέλεια εκτέλεση ever
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
160 γρ. Ζάχαρη καρύδας η 1/3 κούπας σκόνη Στεβιας
280 γρ. Φρέσκο βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου, η αν την θέλετε νηστίσιμη βάλτε μαργαρίνη μαλακή
70 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
600 γρ. αλεύρι φαρινα η για όλες τις χρήσεις
460-500 γρ. μαρμελάδα (προτιμήστε βερίκοκο αυτή του εμπορίου που είναι σφιχτή) δεν είχα και χρησιμοποίησα δική μου σπιτική, με το βερίκοκο του εμπορίου γίνεται πολύ καλύτερη κλασικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170’C βαθμούς αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μισό αλεύρι.
Δουλεύουνε με το χέρι το μείγμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό εναλλάξ με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε να απορροφήσει όλο το αλεύρι η ζύμη. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας και να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Σε μια φόρμα 26cm που να βγαίνει ο πάτος ή τα πλαϊνά, στρώνουμε χαρτί ψησίματος, λαδωνουμε ελαφρώς τα πλαϊνά.
Παίρνουνε τα 3/4 της ζύμης και στρώνουμε στη βάση της φόρμας, πιέζουμε με την παλάμη μας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Κάνουμε μπαλίτσες γύρω γύρω και στρώνουμε την μαρμελάδα. Με την ζύμη που κρατήσαμε κάνουμε μπαλίτσες σε διάφορα μεγέθη και τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα.
Ψήνουμε για περίπου 35′-40′ λεπτά (ανάλογα τι φούρνο) η μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε γύρω γύρω με λίγη άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”