Συνταγές
Η απόλυτη πάστα ταψιού καραμέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το αλεύρι το λάδι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε, λαδώνετε ένα ταψί 35χ24 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας
Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του
Υλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ
1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!!
Υλικα για το γλάσο
180gr φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιαστε το!! Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε πάνω την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο
Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.