Συνταγές
Πάστα ταψιού για άλλη μια φορά – ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!
Νόστιμη συνταγή από “Instasuntages”
Υλικά
Για την βάση
8 αυγά
24 κ.σ κοφτές ζάχαρη
16 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
8 κ.σ κακάο
1 φακελάκι baking powder
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
2 κ.γ χυμό λεμόνι
2 κ.σ κονιάκ
Για την κρέμα καραμέλα
2 κουτάκια morfat παγωμένα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
Για το γλάσο
150γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το baking powder και τα ρίχνω στο μείγμα των αυγών. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω στους 180°C αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζουμε 4 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σιροπιάζω αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνω να κρυώσει καλά το παντεσπάνι. Φτιάχνω την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τις morfat κρύες από το ψυγείο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτω επάνω την κρέμα του ζαχαρούχου.
Φτιάχνω το γλάσο σοκολάτας, βράζω το γάλα, ρίχνω και ανακατεύω μέσα την σοκολάτα και το μέλι. Αφήνω να κρυώσει λίγο και την προσθέτω επάνω από την κρέμα καραμέλας.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
*Η κούπα είναι των 240ml
Νόστιμη συνταγή από “Instasuntages”
Δοκιμάστε άλλη μια εξαιρετική συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε για ατομική πάστα φλώρα
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
225 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέΙκιν
2 κρόκους αυγών λίγο ξύσμα λεμονιού
370 γρ. αλεύρι .
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο ριχνετε τους κρόκους το κονιάκ το άρωμα και ζυμωνετε απαλά την ζύμη.
Ανοίγετε φυλλαράκια και βάζετε σε φορμάκια ενα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Απο πάνω κανετε κορδονάκια και στολίζετε .Αλείφετε με αυγο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
πάστα φλώρα ατομική