Γλυκα
Άλλη μία εύκολη συνταγή για πάστα καραμέλα όπως του ζαχαροπλαστείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια λέξη το χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη πάστα καραμέλα… ΤΕΛΕΙΟ
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
110 γρ. άχνη
110 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. αλεύρι “Κούλα”
20 γρ. κακάο
2 αυγά
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
φιστίκια ανάλατα
500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
75 γρ. ηλιέλαιο
τριμμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο μπωλ το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρι άχνη, και ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου να λιώσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ.
Παίρνουμε ένα τσέρκι 20Χ20 εκατοστών και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αδειάζουμε με το κορνέ την κρέμα στο τσέρκι και την ισιώνουμε με τη σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 17 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε το γλυκό οριζόντια και κάθετα δημιουργώντας 8 κομμάτια, τα οποία στολίζουμε με το κορνέ και με καραμελωμένο ζαχαρούχο κρύο.
Προσθέτουμε φιστίκια ανάλατα, και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 έως 3 ώρες.
Οταν το βγάλουμε από τη κατάψυξη, τοποθετούμε τα κομμάτια σε σχάρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μπεν μαρί, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε λίγο και στολίζουμε τα κομμάτια του γλυκού περιχύνοντας την λιωμένη κουβερτούρα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Δείτε τη συνταγή με όλα τα βήματα:
Για να βλέπετε περισσότερες νόστιμες συνταγές με “πάστα καραμέλα” ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis