Συνταγές
Πάρα πολύ ωραία, όλα!! Σπανακόρυζο και μηλόπιτα για τον καφέ μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σπανακόρυζο. .
Σωταρουμε 1 ξερό κρεμμύδι μέσα σε 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθοσπορο διότι μου τελείωσε το άνηθο, 1 καροτακι σέ φετουλες, αλατοπιπερο, λίγο κάρυ που μας αρέσει, μισή κούπα σάλτσα Κομ κασέ, και 1 κρασοποτηρο νεράκι, μαζί με 1 λαχανόσουπα κύβο δικό μου.
Βράζουμε
ύστερα ρίχνουμε 1 κούπα ζωματισμενο σπανάκι και 1 κρασοποτηρο ρύζι μπασμάτι
Βράζω ακόμα για 10′ όλα μαζί και έτοιμο το σπανακόρυζο. Α και μία φέτα λεμόνι μέσα στο φαγητό να βράσει.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ μήλου ή εύκολη μηλόπιτα…
Καθαρίζουμε 3 μήλα τά κόβω στα 4 και κάθε ένα κομμάτι σέ φετουλες ( με την φλούδα όμως).
Χτυπάμε στο μουλτι 3 αυγά, 1δακτυλο βούτυρο βιταμ, μισό κεσεδάκι ηλιέλαιο, 3 Κουταλιές της σούπας στέβια ζάχαρη ένα προς ένα, ύστερα ρίχνω στο μπωλ το χυλό, εκεί όπου έριξα τά κομμάτια μήλου με 1κουταλια της σούπας αλεύρι γοχ 2 Κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες, 2 Κουταλιές της σούπας καρύδια χοντροκομμένα, 1 σφηνακι λικέρ βύσσινο δικό μου, ανακατεύουμε
προσθέτουμε αλεύρι γοχ γύρω στις 3 φλυτζάνια τσαγιού και 3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι .
Καλό ανακάτεμα με την μαριζ, ρίχνω σέ ταψί 28 αρι, ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 αντιστάσεις στην μεσαία σκάλα του φούρνου για 30′. 5 ‘ πριν αλείφω από πάνω με 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
ψήνουμε άλλα 5’ και έτοιμο. Μουρλια γίνεται!!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.