Συνταγές
Ο εύκολος κορμός που θα κάνετε ξανά και ξανά – με 5 υλικά χωρίς κατάψυξη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά από το ψυγείο πρέπει να είναι κρύα
120 γρ. άχνη ζάχαρη
15 γρ. ζελατίνη σκόνη
1 πρέζα αλάτι
6-7 μπισκότα digestive sugar free
Επιπλέον και προαιρετικά για διακόσμηση: φρούτα του δάσους
Λίγο Ινδοκαρυδο
Πραλινα φουντουκιου
Λίγα αμύγδαλα η φουντούκια καβουρδισμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολάκι βάζουμε 50 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύ μέσα την ζελατίνη αφήνοντάς την για 10″ λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με λίγο αλάτι και την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει (5′-7′ λεπτά).
Σε άλλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την λιώνουμε είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί.
Αφού κρυώσει λιγο η κουβερτούρα (10′ λεπτά) ρίχνουμε το μείγμα της ζελατίνης σε ένα κατσαρόλακι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να διαλυθεί.
Τη ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε και τη σαντιγί και χτυπαμε με το μίξερ να ενωθούν.
Σπάμε 6-7 μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τριβοντας, τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα καλύπτοντας το εσωτερικό της με μεμβράνη (να προεξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας) και ρίχνουμε τον μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε λίγα φρούτα του δάσους. Καλύπτουμε με μεμβράνη τη φόρμα (να μην ακουμπά στο μείγμα) και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, επαναφέρουμε από την πλευρά που ειναι τα φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκαρυδο.
Ζεσταίνουμε ελάχιστα την πραλίνα για να είναι πιο ρευστή και τη μεταφέρουμε σε σακκουλακι κορνέ για να διακόσμησουμε τον κορμό δημιουργώντας γραμμές και πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.