Συνταγές
Ορφανά γεμιστά – ένα καλοκαιρινό φαγητό, γιαγιαδίστικο μαμαδίστικο – φτιάχνεται με πολλούς τρόπους, στη κατσαρόλα, στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ντομάτες
Μελιτζάνες
Πιπεριές Φλωρίνης
Πατάτες
Κρεμμύδια
Πελντέ
Ρύζι γλασέ
Δυόσμο
Βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Κουκουνάρι
Μαύρες σταφίδες
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
Κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε και τους βάζουμε λίγο αλάτι. Στις μελιτζάνες και στις πιπεριές κάνουμε μερικές σχισμές με το μαχαίρι, αυτό βοηθάει να ψηθούν καλύτερα.
Στο μούλτι τρίβουμε το κρεμμύδι, τη σάρκα από τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολάκια.
Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι στο λάδι, μετά ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το πελντέ, την ντομάτα, το ρύζι να πάρουν όλα μια βράσει, τέλος βάζουμε το αλατοπίπερο τα μυρωδικά, τις σταφίδες, το κουκουνάρι.
Γεμίζουμε, βάζουμε στην γάστρα μαζί με τις πατάτες που τις έχουμε αλατοπιπερώσει και ανακατέψει μια λίγο πελντέ και χυμό ντομάτας, ρίχνουμε λάδι επάνω σε όλα τα γεμιστά. Νερό δεν βάζουμε.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 2 ώρες.
Υ.Γ. Τα υλικά εννοείται είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις.
Φτιάχνεται με πολλούς τρόπους, στη κατσαρόλα, στο φούρνο, με κιμά, με ρύζι (ορφανά όπως τα λένε) με πλιγούρι!!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.