Συνταγές
Συνταγή της μαμάς: ένα ορεκτικό με μελιτζάνα για το ούζο και όχι μόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Το μεζεδάκι τύπου τουρσί για άμεση κατανάλωση!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε κόβουμε το κοτσάνι από τρεις μέτριες μελιτζάνες όπως φαίνεται στην φωτογραφία δεν βγάζουμε την φλούδα ούτε χαράζουμε βάζουμε σε 2 λίτρα νερό μια κσ χοντρό αλάτι βάζουμε να βράσει έπειτα βάζουμε τις μελιτζάνες
βράζουμε για 5-7 λεπτά δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ δοκιμάζουμε με πιρούνι αν μαλακωσαν τις βγάζουμε στο σουρωτηρι βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και ένα μικρό βάρος αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Γέμιση βαζουμε σε ένα μπολ 4-5 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 1 κσ πελτέ, 2-3 κσ ελαιόλαδο 1 κ γλ αλάτι ψιλό κοφτό, 1 κ γλ ρίγανη, 1 κ γλ δυόσμο ξερό 1 κ σ ξύδι αν θέλουμε λίγο μπούκοβο ανακατεύουμε χαράζουμε την μελιτζάνα στην μέση
ανοίγουμε σαν βαρκούλα μοιράζουμε την γέμιση κλείνουμε την μελιτζάνα βάζουμε σε τάπερ και βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα την άλλη μέρα καταναλώνουμε. Κάνουμε λίγες μελιτζάνες γιατί δεν συντηρούνται για πολλές μέρες.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.