Συνταγές
Οι πιο γλυκιές φωλιές με κρέμα μιλφέιγ
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες και τς πέρασα με ένα πινέλο με βούτυρο πήρα 300γρ κανταιφι και κάνουμε φωλιτσες με τα χέρια μου αφού πρώτα το είχα ανοίξει καλά να μην έχει κόμπους μετά με το πινέλο
Βρέχουμε λίγο το κανταιφι με λιωμένο βούτυρο το έψησα στους 170μεχρι να πάρει χρώμα μετά ετοίμασα το σιρόπι 250γρ ζάχαρη και 250νερο λίγο λεμόνι και μια φλούδα από λεμόνι μόλις βρασουμε για λίγα λεπτά ριχνουμε μια βανίλια και το άφηνουμε να παγώσει
μολις βγήκαν οι φωλιές τς έψησα πέντε λεπτά να σταθούν και μετά τς σιρωπιαζουμε
τις αφηνουμε δυο ώρες έτσι στς θήκες και μετά τς βγαζουμε σε τάπερ χτύπαμε 600ml γάλα με ένα σακουλάκι κρέμα μιλφέιγ
τις γέμιζουμε με κορνέ από πάνω λιγο γλυκό του κουταλιού
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχο μιλφέιγ, αγαπημένο και άκρως λαχταριστό με 3 υλικά έτοιμο σε ένα δεκάλεπτο
Η Συνταγή είναι από την ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σφολιατινια
1 κρέμα μιλφειγ με το ανάλογο γάλα
1/2 κιλο φυτική κρέμα γάλακτος με ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε σε μπολ την κρέμα μιλφειγ με το αντίστοιχο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να πήξει.
Στο μεταξύ σε άλλο μπολ Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε απαλά τα 2/3 της σαντιγί με την κρέμα μιλφειγ.
Σε πυρεξ απλώνουμε 1 στρώση σφολιατινια από πάνω την μιση κρεμα μιλφειγ πάλι σφολιατινια και την υπόλοιπη κρέμα.
Στο τέλος απλώνουμε απαλά την σαντιγί δεν είναι απαραίτητο να είναι λειά η επιφάνεια.
Σπάμε μερικά σφολιατινια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από την ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.