Συνταγές
Οι νέες νοικοκυρές μπορούν εύκολα και γρήγορα να τα φτιάξουν..
Σήμερα φτιαξαμε κουλουράκια νηστήσιμα για όληηη την οικογένεια
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ μαργαρίνη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μισή ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο
2 βανίλιες 1 κ γλυκού κοφτό σόδα
1 φακελάκι μπαίκιν πάουντερ
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα το δείτε εσείς γιατί κάθε ποτήρι είναι διαφορετικό στο καθένα μας…Εγώ τα έβγαλα στη μηχανή γιατί στο χέρι θέλει αρκετή ώρα..
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει μετά το λάδι τη ρετσίνα το σουσάμι και τα υπόλοιπα στερεά.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ… ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά
350 γρ μαργαρίνης η με βούτυρο , μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
80 -120 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η μία βανίλια
280-300 γρ αλεύρι
80 γρ – κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το σύρμα του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ( 8-10 λεπτά ). Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατέβουμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα .
Τοποθετούμε σε σακούλα ένα κορνέ ( μύτη ) σε σχήμα αστεριού με μεγάλο μέγεθος τρύπας . Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και κόβουμε σε σχήματα που θέλουμε ..
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 12-14 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ταψί να κρυώσουν λίγο πριν τα μεταφέρουμε …
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”