Συνταγές
Οι μαυρισμένες μπανάνες είναι ό,τι πρέπει για τη συνταγή αυτή.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χωρίς ζάχαρη. Με τη διακριτική γλύκα της ώριμης μπανάνας και της μαύρης σταφίδας.Αφράτα σαν σύννεφο. Τόσο ωφέλιμα για τα παιδάκια και για μας τους μεγάλους!Αντί για σταφίδες μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Οι μαυρισμένες μπανάνες είναι ό,τι πρέπει για τη συνταγή αυτή.
Δόση για 9 ψωμάκια
2 υπερώριμες μπανάνες-καθαρό βάρος 280 γρ
1 αυγό
350-380 γρ αλεύρι γοχ
2 κγλ ξηρή μαγιά
1 κγλ αλάτι
½ κούπα σταφίδες
3 κσ βούτυρο λιωμένο
Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 20Χ20 εκατ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι με βραστό νερό για 10 λεπτά.Τις στραγγίζουμε.
Με πηρούνι λιώνουμε τις μπανάνες σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το αυγό και 2 κουταλιές σούπας από το λιωμένο βούτυρο.Χτυπάμε με αυγοδάρτη να ενωθούν.
Ανακατεύουμε τη μαγιά στο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε με κουτάλι και ρίχνουμε τις σταφίδες.Με τα χέρια ζυμώνουμε 5-6 λεπτά να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στο μπολ.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγες κουταλιές αλεύρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε φούρνο που θερμαίνουμε στους 40 βαθμούς και τον σβήνουμε μετά από 15 λεπτά. Αφήνουμε να φουσκώσει. Εμένα μου πήρε 1,5 ώρα.
Αδειάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε επιφάνεια και της κάνουμε 2-3 διπλώματα να ξεφουσκώσει. Τη ζυγίζουμε και τη χωρίζουμε σε 9 κομμάτια.Κάθε κομμάτι το δουλεύουμε λίγο σε μπαλάκι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψάκι 20Χ20. Αραδιάζουμε τα μπαλάκια κολλητά μεταξύ τους.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν. Μου πήρε 45 λεπτά.
Προθερμαίνουμε εγκαίρως το φούρνο στους 190 βαθμούς αντιστάσεις.Βάζουμε το ταψάκι μέσα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε να πάρουν ωραίο χρώμα. Στα 22-25 λεπτά τα δικά μου ήταν έτοιμα.Μόλις τα έβγαλα, με πινέλο τα πέρασα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.