Συνταγές
Οι καλύτερες σπιτικές κοτομπουκιές με λιαστές ντομάτες πιπεριές και ρύζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
630 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ( 1 στήθος)
60 γρ. λιαστές ντομάτες (1/2 φλυτζάνι)
1 πιπεριά κέρατο αρωματική πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη Φλώρινας
1 σκελίδα σκόρδο
15 γρ. φρέσκο δυόσμο (1 κουτ. σ.)
¾ φλυτζ. Ρύζι μπασματι (basmati)
Λάδι για το τηγάνι ( έβαλα canolio της fytel)
Για την μαρινάδα:
Υλικά:
2 κουτ. σ. Ελαιόλαδο
1 κουτ. γ. πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γ. κουρκουμα
1 πρεζα αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβω το κοτόπουλο μπουκιές το βάζω σε μπολ, ρίχνω το λάδι, το αλάτι, τον κουρκουμα, την πάπρικα, ανακατεύω να πάει παντού, σκεπάζω με μεμβράνη, και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Εκτέλεση
Πλένω, ξεσποριάζω, κόβω, τις πιπεριές καρέ. Συνεχίζω με το σκόρδο σε φέτες, και τις λιαστές ντομάτες επίσης.
Μουλιάζω το ρύζι σε νερό 15’. ( έτσι εξασφαλίζω να είναι σπυρωτό και αφράτο)
Βγάζω το κοτόπουλο από το ψυγείο, και σε αντικολιτικο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνω λίγο λάδι, και ψητοτηγανιζω, ουσιαστικά, το κοτόπουλο, και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Βάζω λίγα – λίγα, κομμάτια κάθε φορά, ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα, αν έχετε wok είναι ιδανικό. Τα φυλάω κατά μέρος.
Στο ίδιο τηγάνι συνεχίζω, ρίχνοντας τις πιπεριές, το σκόρδο, να σοταρίσουν με λίγο λάδι αν χρειάζεται.
Προσθέτω και το ρύζι ξεπλυμένο, και σουρωμένο, ανακατεύω, προσθέτω ανάλογο ζεστό νερό, και μόλις πάρει βράσει, καπακώνω το τηγάνι, σβήνω την εστία, και το αφήνω να πιει τα υγρά του 10’. Ανοίγω, προσθέτω το κοτόπουλο, τις λιαστές ντομάτες, τον δυόσμο, κομμένο με το ψαλίδι της κουζίνας, ανακατεύω, σερβίρω, και απολαμβάνω.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!