Συνταγές
Πολύ όμορφο και ωραία ιδέα για το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο δεντράκι – Αφράτο και μοσχομυριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ,1 φακελάκι ξερή μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τα χέρια
Σε μεγαλύτερο μπολ βάζουμε 200ml γάλα φρέσκο ζεστό, 100 ML σπορέλαιο, 1 αυγό, 200 γραμμάρια ζάχαρη, 1 βανίλια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι. Στην συνέχεια παίρνουμε κουταλιά κουταλιά αλεύρι και ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Μόλις γίνει πηχτός χυλός σταματάμε με το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια αλλά ρίχνοντας το αλεύρι χούφτα χούφτα. Θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη. Στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε 3 λεπτά! Την τοποθετούμε σε μπολ την σκεπάζουμε για 2 ώρες.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε πάλι στον πάγκο μας και την πλάθουμε ένα μεγάλο ρολό. Κόβουμε 16 κομμάτια τα οποία να είναι 60 γραμμάρια το καθένα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο η λαδωμένο η και σε λαδόκολλα στο ταψί σε σχήμα δέντρου. Το σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος το αλείφουμε με κροκό αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά φυσικά τον φούρνο. Όταν το βγάλουμε και έχει κρυώσει κόβουμε στην μέση την κάθε μπαλίτσα και τοποθετούμε μαρμελάδα η και μερέντα και πάνω σαντιγί η και τίποτα .Πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”