Συνταγές
Νόστιμο κέικ με κάστανα, που ταιριάζει πολύ στις γιορτινές μέρες που ακολουθούν
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε:
1 φαρίνα!
1 κεσεδάκι βούτυρο 250 γρμ
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμενα
2 φλυτζανες τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζανες τσαγιού χυμό πορτοκαλι
Ξύσμα πορτοκαλι
2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν
3 αυγα
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι κα τα κάστανα
Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι
Στο τέλος ανακατεύουμε τα κάστανα, με το χέρι
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά
Στολιζουμε με λιωμένη κουβερτούρα, και χειροποίητο γλυκό πορτοκαλι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Cookies τριπλής σοκολάτας.. να τα τρως και να λες σβήνω!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Βιταμ soft (το λιωνουμε)
1 3/4 κουπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρεζα αλάτι
3/4 κουπας Μαύρη Ζαχαρη μαλακή
125 γρ. κουβερτουρα λευκή ψιλοκομμένη
1 φακ. Σταγονες σοκολάτας γάλακτος
Μιση κούπα νιφάδες κουβερτουρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βιταμ με την ζάχαρη στο μιξερ για 1-2 λεπτα. Κλεινουμε το μιξερ και προσθετουμε το αλατι, το αλευρι, ανακατεύουμε με μια μαριζ. Στο τέλος ριχνουμε και τις σοκολάτες και αναμιγνύουμε ελαφρα.
Με ενα σκουπ παγωτου παίρνουμε μια κουταλια απο την ζυμη μας και την τοποθετουμε σε ενα ταψι με λαδόκολλα, την πατάμε ελαφρα. Αφηνουμε λιγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψηνουμε τα μπισκοτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα στους 170° για περιπου 12-13 λεπτά περιπου αναλογα τον φουρνο.
Όταν τα βγάλουμε θα είναι πολύ μαλακά, δεν τα ψήνουμε παραπάνω γιατί θα σκληρυνουν πολυ.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.