Συνταγές
Το αποτέλεσμα εκπληκτικό! Κάστανα ψημένα στο αλάτι..
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε τα κάστανα σε ένα μπωλ με καυτό νερό
τα αφήνουμε 5 λεπτά
Σε ένα ταψί στρώνουμε χοντρό αλάτι και τα βάζουμε με σειρά
*Έτσι όπως είναι βρεγμένα τα βάζεις στο αλατι
Στην κουζίνα στους 200 βαθμούς περίπου 15 λεπτά και θα εκπλαγείτε που καθαρίζονται εύκολα άλλα και απο την νοστιμιά τους.
Ένα κρασάκι για συνοδεία είναι ότι πρέπει με αυτό τον καιρό.
Μόλις τα ετοίμασαμε ζεστά-ζεστά
Ορίστε παρέα.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μπανόφι, μία υπέροχη συνταγή από τον Chef Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
1 κουτί μπισκότα τύπου digestive των 250 γραμαρίων.
50 γρ. βούτυρο
2 ζαχαρούχα γάλατα
3-4 μπανάνες
Για τη σαντιγύ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες κλειστό το κουτί μέσα στο νερό. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει παρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Το αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση του ταψιού με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε την καραμέλα από τα ζαχαρούχα γάλατα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε μια στρώση από μπανάνες και στο τελος απλώνουμε με μία σακούλα του κορνέ τη σαντιγύ. Μπορούμε να στολίσουμε με τριμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://sintagespanos-sweet-place.blogspot.gr